illustrasjonsfoto_til_web (9) kopi.jpg

Ny publikasjon: History of Jazz Tenor Saxophone.

Som de andre bøkene i serien, er dette en solografi hvor alle kjente opptak der svarte tenorsaksofonister spiller solo, er presentert med diskografisk informasjon om opptakssted og -dato, navn på musikere som deltar og matrisenummer. I tillegg er alle tenorsaxsoloer gjort rede for med antall takter og med Evensmos personlige kommentarer og vurderinger.

 

Jan er kjent som en av Norges fremste platesamlere og har høstet internasjonal anerkjennelse for sine bidrag til jazzforskningen. Han ble norsk mester i ”Gjett på jazz” (EBU / NRK )  i  1971 og kom på andreplass i europamesterskapet i Helsingfors samme år.  Han er leder for faglig utvalg i Norsk jazzarkiv og styreleder i Oslo Jazz Circle.

 

Han publiserte sin første jazzsolografiserie, ”Jazz Solography Series”, i 14 volum mellom 1968 og 1986 og har også laget en norsk solografi: ”Jazz Tenor Saxophone in Norway 1917‑1959” sammen med Johs Bergh. (NJA 1996).

 

Boka kan bestilles direkte fra Jan Evensmo på e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og koster kr. 250 inkl. porto.

Andre publikasjoner fra Norsk jazzarkiv finner du her.